Image

Aglutinada entorn del seu director, l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas està formada per joves i excel·lents professionals reconeguts tant en l’àmbit concertístic com pedagògic. Creada l’any 1994, ha actuat per les sales més importants: la Kursaal de Bilbao, el Palau Euskaldún de Sant Sebastiá, Auditori de Saragossa, Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana, i hi ha fet gires per Itàlia i Alemanya, col·laborant amb artistes com J. P. Rampal, Josep Colom, Montserrat Caballé, i Josep Carreras... entre altres. L’orquestra manifesta una clara vocació de suport als joves valors de la música clàssica.

Director
Gonçal Comellas ha estat un dels violinistes més destacats de la segona meitat del s. XX. Deixeble predi-lecte de Joan Massià i admirador musical i humanístic de Yehudi Menuhin, que com diu el mateix Comellas, va ser el seu preceptor i padrí artístic. Guanyador dels principals concursos internacionals de violí: Isidro Gyenes, Carl Flesch, Jacques Thibaud, Reina Elisabeth, Viña del Mar, etc. Ha mantingut una gran dedicació a la música de cambra, especialment amb formacions de corda: Orquestra de Cambra Catalana (1975), Orquestra de Cambra Reina Sofia (1982), Orquestra de Cambra del Palau de la Música (1990), Orquestra de Cambra Gonçal Comellas (1994) i Orquestra de Cambra Unesco Barcelona (2014). Un dels principals objectius de totes aquestes orquestres ha estat la promoció de joves talents, com els que avui podran escoltar: Sofia Guillamón (12 anys) i Rubén Delgado (11 anys).

SOLISTES:

Sofía Guillamón
Va néixer l’any 2011 a Cartagena, filla d’una família de músics. El maig del 2019 va rebre el 2n. premi de la seva categoria en la IV edició del “Concurs de Violí de Barcelona”. Des de març del 2021, és becada per la Fundació Ferrer-Salat i el Conservatori del Liceu, inclosa en el programa Beques Liceu Junior, i rep classes de manera regular del professor Jordán Tejedor en aquest mateix conservatori, així com dels professors Corrado Bolsi, Svetlana Makarova i Pavel Vernikov. Ha obtingut el 1r premi de la seva categoria en la VIII edició del concurs Villa de Molina 2022, i el 3r premi en la IV i V edició del concurs multidisciplinari Ciutat d’Estepona.

Ruben Delgado
Va néixer l’any 2012 a Málaga. Mostà ben aviat el seu interès per la música clàssica, inicià el primer contacte seriós amb el violí als quatre anys. Actualment cursa estudis professionals de violí i de piano al conservatori Manuel Carra de Málaga, amb Pilar Ramírez i Helios López respectivament. Complementa la seva formació violinística amb José María Fernández. Ha participat en els cursos d’estiu Eduardo del Pueyo, així com en trobades orquestrals i formacions de música de cambra. Malgrat la seva curta edat, Rubén Delgado mostra un talent molt distingit que sens dubte l’ha de portar a una brillant carrera.

PROGRAMA (duració aproximada 90 minuts)

Auditori de la Mercè - Girona

La Mercè Girona Centre Cultural
Adreça:
Pujada de la Mercè, 12 17004 - GIRONA

Com arribar-hi.

 • Organitza: Club Cultural Amics de la Càtedra Dr. Bofill
 • Email: hola@clubcatedra.com
 • Whatsapp: 601 72 25 84
 • tipus: Concert/Música
 • Data: Divendres, 22 de setembre, 2023
 • Hora: 19:00h
 • Lloc: Centre Cultural la Mercè.
  Pujada de la Mercè, 12 17004 - GIRONA
 • Preu: 30€/Person
  Preu socis: 20€/persona
Compra la teva entrada
Primary Color
default
color 2
color 3
color 4
color 5
color 6
color 7
color 8
color 9
color 10
color 11
color 12